ANNA - ParaNorman

 
Igår var jag och Maya på bio och såg ParaNorman. Planen var att vi skulle se Pojktanten, men den hade slutat gå. ParaNorman handlar om ett missförståd, mobbad, zombiebesatta kille p.å elva år som heter Norman och kan kommunicera med spöken. Han bor i en stad vid namnet  Blithe Hollow, och för 300 år sedan, blev en häxa hängd eftersom hon använt sig a häxkrafter, och genom att fira detta, ska Norman och hans klass spela upp en pjäs om hur detta gick till; där häxan målas upp som en ful tant med en lång, grön näsa. En pojke vid namnet Neil som också blir utsatt för mobbing på grund av att han är överviktig tar kontakt med Norma och vill att de ska bli vänner. Inte långt senare blir Norman uppsökt av sin galne morbror som vill ha Normans hjälp att stoppa häxans förbannelse. Snart blir han, Neil och deras syskon samt hela staden utsatta av allt från zombies till häxor.
Detta är en väldigt fascinerande stop motion-film av Laika som även gjort mästerverket Coraline. Jag tycker filmen var helt otrolig; den var rolig, hade en hel del bra moral inklämt lite här och där samt att karaktärerna och den uppbyggda miljön var otroliga. Något man bara måste se!


KOMMENTARER


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P



Trackback